Dagbesteding én dagje uit op heerlijke locatie

Dagbesteding bij Justjesoars is een verwenmoment in het dagelijks leven van een oudere. Onze dagbesteding is kleinschalig en landelijk gelegen, met veel ruimte om buiten te zijn. Eens per maand op dinsdag zetten we de deur open voor alle ouderen die behoefte hebben aan een gezellige ontspannen middag. In de maanden juli en augustus doen we dat eens per 14 dagen. Waar het om gaat, is dat we mensen weghalen van achter de geraniums thuis. Zodat de vaste (mantel)zorger ook even de handen vrij heeft. Zo kunt u met een goed gevoel en zonder schuldgevoel uw partner een extra stimulans geven. Kijk voor data op het bericht ‘Ald bok & beppe-dag’ op de pagina nieuws.

Ben je activiteitenbegeleider of coördinator en willen jullie met één eigen groep een dag(deel) bij ons iets doen?
Geen probleem, mail even om te overleggen wat jullie het liefste zouden willen.

De dagbesteding heeft een eigen website waar alle informatie op te lezen is.

 

Dagbesteding ouderen De Geasten
Activiteiten bij dagbesteding
Workshop bij dagbesteding De Geasten

Wat kunnen we doen?

De invulling van zo’n dag is flexibel. In elk geval doen we de dagelijkse dingen die vroeger ook in uw huishouden gebeurden. Samen koffie drinken, de krant doornemen en de aardappels schillen voor de maaltijd van vanmiddag of vanavond. Tussendoor tijd maken voor iets actiefs: de tuin rondwandelen/rijden, een bloemstuk maken of samen een quizje maken. We nemen alle tijd om tussendoor uit te wijden over de onderwerpen, om herinneringen op te halen of foto’s te bekijken van vroeger. Vertrouwd en gestructureerd, maar ook prikkelend.

Extra’s naast de dagbesteding

Dagbesteding is altijd aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de gasten. Dat spreekt voor zich, maar we willen het ook even gezegd hebben. Veel van de activiteiten passen prima bij ons op het erf, in de tuin en in de gezellige groepsruimte De Ynrin of, zolang die nog niet klaar is, het vakantiehuisje. Soms zal er behoefte zijn aan méér actie. Dan regelen we een taxibus, een boottocht, een externe cateraar of een speciale workshop. Aagje is officieel ‘gastvrouw fan de Alde Feanen’ én netwerker in hart en nieren, dus aan ideeën en adressen hebben we nooit gebrek!

Geïnteresseerd?

Dat kunnen we ons voorstellen. Maar we weten ook als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om zorgbehoevende familieleden aan anderen toe te vertrouwen. Mail gerust om even te komen kijken. Dan kunnen we kennismaken met elkaar én krijgt u gelijk een eerste indruk van de locatie.

De dagbesteding heeft zijn eigen website waarop alle informatie te lezen is.

Lichamelijke beperking dagbesteding De Geasten
Oudega dagbesteding Oudega
Dagbesteding De Geasten Oudega

B&B & vakantiehuisje, workshops & dagbesteding
Aagje en Henk Hooijenga
Adres: De Geasten 10,
9216 XT Oudega (gem. Smallingerland)

E-mail: info@justjesoars.nl
Mob. +31(0)614540086