Over justjesoars; net even anders 

Justjesoars is een plek om te overnachten…,

  1.   … heerlijk uit te slapen,
  2.   … iets leuks te doen
  3.   … of juist helemaal niets.

Jezelf zijn, zonder je te hoeven richten op anderen. Die plek hebben wij, Henk en Aagje Hooijenga, vanaf 2009 langzaam aan opgebouwd. Het bestaat nu uit ons eigen achterhuis, de B&B in de Opkeamer en het vakantiehuisje, plus een bescheiden workshopatelier in de tuin. Eind 2016 voltooien we, als het goed is, ook een groepsruimte in de voormalige stal: de Ynrin.

Toch hadden wij destijds beslist geen overschot aan kamers, gebrek aan geld of de drang om ons huis met iedereen te delen.

We ervaarden wél de heerlijke rust en ruimte, de ontspanning van het uitzicht als we na een dag hard werken thuiskwamen en samen even bij de sloot gingen zitten.
Hier konden we onszelf zijn. Hoefden we helemaal niets. Dát gunnen we ook aan onze gasten.

Ondertussen werkte Aagje nog in de ouderenzorg. Waar steeds minder budget was, minder personeel en minder aandacht voor de mensen. Als ziekenverzorgende in de thuiszorg kwam ze schrijnende situaties tegen bij zelfstandig wonende echtparen waarvan de ene partner steeds meer moest leunen op de ander.

Aagje had het liefst al die mensen mee naar huis genomen.

Gezellig in de tuin, lekker even genieten, een andere omgeving, herinneringen ophalen en verhalen vertellen. Dat gaat vanzelf terwijl we koken, breien, koffie drinken of de tuin bekijken. Vanuit dat gevoel is de dagbesteding ontstaan.
De workshops voor vriendinnen, familiedagen of gasten zijn daarom ook allemaal geschikt voor ouderen.
En ons vakantiehuis wordt ook gebruikt door mantelzorgers of voor mensen die na revalidatie of ‘gewoon’ even extra zorg nodig hebben, waarbij Aagje ondersteunt op die vlakken waar het nodig is.

Elk jaar komen er meer gasten. Met of zonder extra zorgwensen.

Zij komen uit Oudega, verzorgingstehuizen of uit Zwitserland, Spanje en Italië. En wij redden ons met handen en voeten, en spreken Fries met gasten die ooit naar Canada vertrokken en nu hier hun roots weer terugvinden.
Wat ons allemaal bindt? Hier mogen we onszelf zijn. Is er aandacht. Het ene moment is er behoefte aan privacy, aan rust. Het andere moment is er juist alle ruimte voor een gesprek. Dat voel je aan. Dat voegt zichzelf. Dát is wat Justjesoars net even anders maakt, denken wij.
Maar lees vooral ook even wat onze gasten zelf zeggen.
Of reserveer direct als je het zelf wilt ervaren, dat kan natuurlijk ook!

Met warme groet,

Aagje & Henk Hooijenga

Henk Hooijenga

Officieel gastvrouw bij de Alde FeanenNP_SNP

B&B & vakantiehuisje, workshops & dagbesteding
Aagje en Henk Hooijenga
Adres: De Geasten 10,
9216 XT Oudega (gem. Smallingerland)

E-mail: info@justjesoars.nl
Mob. +31(0)614540086