Regelmatig overnachten er mensen bij ons die het park De Alde Feanen bezoeken en hierover hun mening op internet laten weten. Wij zijn er tros op dat ze naar ons komen en plaatsen dan ook regelmatig nieuwsberichten die door onze gasten zijn geschreven.

Ivonne heeft een tijdje terug de Pontjesroute gefietst en neemt je graag mee op deze bijzondere fietstocht. Ivonne gaat vanuit onze locatie rechtstreeks naar Het Nationaal Park en start vanaf knooppunt 38.


Fietsen; de pontjesroute door De Alde Feanen

De laatste jaren ben ik steeds vaker in het noordoosten van Nederland te vinden. Ik ontdekte al menig leuk plekje in Groningen en Friesland. Twee provincies waar je heerlijk uit kunt waaien en genieten van de stilte van het platteland maar waar je ook uitgebreid kunt varen, wandelen en fietsen. Vorig jaar ontdekte ik het Nationaal Park De Alde Feanen. Vandaag neem ik je mee op een bijzondere fietstocht; de pontjesroute door De Alde Feanen.

De Alde Feanen.

In het hart van Friesland, grofweg tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras van de Alde Feanen. Dit bijzondere (en natte) gebied bestaat uit diverse meren, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen en kent een grote variatie aan plant en diersoorten. Eén van de leukste manieren om het gebied te verkennen is per boot. Op zomerse dagen genieten veel liefhebbers op hun kleine zeilbootjes van de natuur en het buiten zijn.

Ga je met de fiets op pad dan kun je, vanwege al dat water, het gebied alleen aan de randen verkennen. Om je toch een betere kijk op het gebied te geven is er de pontjesroute door De Alde Feanen ontwikkelt. Deze route combineert het fietsen met het varen waarbij je op diverse plekken met een pontje het water oversteekt.

Het leuke van de pontjesroute door De Alde Feanen is dat hij compleet via knooppunten gaat. Ivonne is net als ons heel enthousiast over deze fietsroute. Het gehele bericht van Ivonne is te lezen op haar eigen website.